De schouder is het meest mobiele en flexibele gewricht van het lichaam bestaande uit een kleine kom en een relatief grote kop. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. De botten bieden weinig steun aan elkaar waardoor een groot deel van de stabiliteit afhankelijk is van de omringende complexe spier- en pezennetwerk (cuff musculatuur).
Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan als gevolg van een trauma, door artrose of geleidelijk door structurele overbelasting van de schouder. Langdurige herhaalde bewegingen kunnen irritatie of ontstekingen veroorzaken. Zodra een schouder geblesseerd of overbelast raakt, geeft deze een pijnprikkel. Spieren reageren daar op door aan te spannen en het geheel te beschermen, zodat de klacht beperkt blijft. Omdat men armen de hele dag nodig heeft en is echte rust praktisch onmogelijk!
Body Stress Release kan de schoudergewrichten behandelen op een stimulerende, niet irriterende manier en neemt bovendien het bovenste deel van de wervelkolom mee in de behandeling.
De basis Body Stress Release richt zich op alle belangrijke punten in de schouders en tussen de schouderbladen waar spanning zich kan ophopen en vastzetten. Daarnaast is het heel belangrijk dat de practitioner de cliënt ook begeleidt bij het inzicht krijgen in de oorzaak en de gevolgen van de schouderklachten. Als extra released kunnen de release van de schouder(s), de armen en de nek worden gedaan.
Man (57) met twee frozen shoulders krijgt zijn eerste drie releases. Na deze releases verbeteren de klachten van onderrug en middenrug aanzienlijk, maar de schouders blijven pijnlijk en het tillen of achterom draaien van de armen onmogelijk. Na ca. 15 releases (!) komt er lichte verbetering in de klachten. Na verloop van tijd gaat cliënt steeds meer vooruit. Terugval ligt hier wel op de loer want als cliënt ook maar iets te veel doet, neemt pijn en beperkte mobiliteit weer toe.
Schouderklachten. Whiplash. Nekklachten. Spit, ischias. Fibromyalgie. Pijn in heupen, benen en billen. Onrustige benen. Pijnlijke knieën en enkels. Tintelingen, krampen of gevoelloosheid in benen, voeten en tenen. RSI. Tennisarm. Tintelingen, krampen of gevoelloosheid in armen, handen en vingers. Spierpijn. Spierspanning (verminderen). Carpaal tunnel syndroom. Hoofdpijn, migraine, oorsuizen. Allergische reacties, hooikoorts, astma. Maag- en darmklachten. Blaasproblemen, incontinentie. Hormonale klachten. Zwangerschapsklachten. Baby’s die langdurig en onverklaarbaar huilen, darmkrampen. Groeipijnen bij kinderen, bedplassen. Menstruatie – of overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen. Vermoeidheid, verstoord slaappatroon. Sportblessures, overbelasting. Burn-out, depressie, Pijn in de onderrug. Rugklachten algemeen. Neuropatische pijn, Zenuwpijn. Chronische stress. Nekhernia. Pijn aan het stuitje (coccyx) – Coccygodynie. Rug hernia (Herna Nuclei Pulposi-HNP).
Disclaimer
De informatie op de website is geen vervanging voor een medische behandeling en niet bedoeld om een diagnose te stellen.
Raadpleeg in geval van gezondheidsproblemen altijd eerst een arts alvorens informatie van deze website te gebruiken.
Op deze website is copyright van toepassing. Dat betekent dat het niet is toegestaan (delen van) teksten van deze website te kopiëren en elders (op het internet) te plaatsen of te publiceren.